KinderKabinet

Onze ambitie is om politiek dichterbij kinderen te brengen. We willen dat je stem vaker gehoord wordt en dat je mag meebeslissen in keuzes die voor jouw belangrijk zijn. 

Vandaar dat we het KinderKabinet zijn gestart. Onze ambitie is om dit jaar een politiek programma te ontwikkelen dat alleen door kinderen is geschreven. Antwoorden die we willen vinden zijn bijvoorbeeld: hoe zie je je toekomst? Wat wil je leren? Wie ben je? Hoe ziet jouw ideale wereld eruit? Welke ideeën heb je voor jouw planeet?

We willen graag dat jullie ideeën gehoord worden en willen de politiek in verbinding brengen met jouw stem. Het programma zal dan ook met alle politieke partijen gedeeld worden. Niet alleen met de politiek. We vragen ook naar je visie over zorg, onderwijs, economie, wonen, klimaat, etc. Deze ideeën zetten we op onze website, zodat andere organisaties jouw ideeën kunnen vinden en gebruiken in hun beleid.

 

 

Volwassenen

We luisteren ook naar de stem van volwassenen. De meeste volwassenen hebben wel ideeën hoe het in hun buurt beter kan worden. Of misschien is het al goed en is het fijn als alles hetzelfde blijft. We ontvangen graag jouw input over onderwijs, zorg, economie, maar bijvoorbeeld ook de participatiewet. We willen jouw input niet alleen gebruiken voor onze politieke agenda. We willen jouw ideeën ook gebruiken om anderen te inspireren, om projecten te ondersteunen of te initiëren of te verbinden. Dus zowel in het veld, als in de politiek. 

Hoe werkt het?

Op het forum van www.jouwstemteltmee.nl lezen we graag jouw mening. Heb je een idee, wil je ergens een oplossing voor of vind je dat er iets geregeld moet worden? Plaats jouw idee of oplossing in ons forum. Daarna mogen anderen op jouw idee stemmen. De ideeën met de meeste stemmen nemen we op in ons beleid. 

Natuurlijk hebben ook wij een visie en missie. Jouw ideeën moeten wel voldoen aan onze missie en visie en voldoen aan onze kernwaarden.

 

Maak zelf je beleid

Meld je aan voor het KinderKabinet

Bedankt voor de inzending!