Seminar De Nieuwe Mens:

Verbinden en visie

 

Verschillende mensen delen of leven al de visie van De Nieuwe Mens. Wij hebben een aantal van hen gevraagd om ter inspiratie hun visie te vertellen of over hun ervaringen te praten.  We starten om 10.00 uur. We hebben veel aanmeldingen van sprekers. Tijdstippen zijn nog niet bekend. 

Met onder andere:

Emma Maria.png
Nirai Melis.png

10.00 - 10.30 uur
Verbindende politiek

Emma Maria

Niraï Melis

Levenskrachthoeder en storyteller

&

Voorzitter De Nieuwe Mens

Politiek is voor vele een lastig begrip. Maar politiek zal altijd in meer of mindere mate een invloed hebben op ons leven. Dat politiek anders kan is duidelijk, maar hoe dan wel? Niraï Melis is in gesprek met Emma Maria over een verbindende, nieuwe politiek. Welke rol heeft de politiek straks nog en hoe worden keuzes gemaakt?

Damaris.jpeg
Jacheelmooi-scaled.jpg

10.30 - 11.30 uur
Een verbindende economie

Damaris en Jac

Economy Transformers

Een nieuwe, verbindende economie. Hoe ziet deze eruit? De huidige economie houdt zijn vorm door de vele keuzes die dagelijks worden gemaakt. Vaak onbewust. Verander de keuzes, verander de economie. Een van die keuzes gaat over het gebruik van grond. Damaris en Jac van Economy Transformers delen hun idee dat door de aarde op een andere manier te gebruiken, er een nieuwe economy kan ontstaan. 

pasfoto Patricia.jpg

11.30 - 12.00 uur
Leven vanuit de natuur?

Patricia Pennin

Sjamaan

Patricia is Sjamaan en kruidendeskundige. Ze weet veel te vertellen over de zorgkracht van de planeet voor mens en dier. In een half uur tijd neemt ze je mee naar de natuur om de zorgkracht te laten zien. Ze vertelt meer over de geneeskracht van allerdaagse planten en over de liefde van de natuur en dieren voor mensen.

12.00 - 12.30 uur
Onderwijs & innerlijke ontwikkeling.

Emma Maria

Levenskrachthoeder en storyteller

Een belangrijk onderdeel van De Nieuwe Mens is vrije persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is vrije persoonlijke ontwikkeling eigenlijk? En hoe draagt het huidige onderwijs hier aan bij? Wat is de visie op het onderwijs?

Emma Maria vertelt in gesprek met Niraï Melis haar visie en voornamelijk haar ervaringen. 

13.00 uur - 13.45 uur
Visie op de Nieuwe Zorg

Enny Hoenselaar

Ex-directeur zorginstelling

Dat het huidig zorgstelsel knelpunten heeft en soms ontoereikend is, is tijdens de Coronacrisis wel gebleken. De zorg kan anders en beter. Maar hoe? Ervarinsdeskundige Enny Hoenselaar vertelt meer over de knelpunten in de huidige zorg en haar visie over hoe deze zorg anders kan. 

Schermafbeelding 2021-06-10 om 16.30.39.
ron-borsboom.jpg

13.45 - 14.45
De invloed van familielijnen op de huidige samenleving.

Nineke Verhoofstad
&
Ron Borsboom

Storyteller & schrijver
&
Therapeut

Familielijnen zijn voor sommige wel bekend, voor anderen minder. Nineke Verhoofstad heeft onderzoek gedaan naar de vrouwenlijnen. Ze vertelt meer over de invloed van de vrouwenlijnen op het leven van de huidige generatie.

Vandaag gaat ze in gesprek met Ron Borsboom, die veel weet over de mannenlijnen. Rode draad van het verhaal is het ontbreken van de balans en daar de gevolgen van voor de huidige generatie en de samenleving. 

15.00 - 15.30 uur
Verbinden in de praktijk

Elvire van Vlijmen

Wishlink & kinderverhalenschrijfster

Verbinden klinkt mooi, maar hoe doe je dat in de praktijk. Elvire van Vlijmen vertelt onder andere over haar project Wishlink, waar wensen worden gekoppeld met talenten die deze wensen uit kunnen laten komen. Haar eigen verhaal is ook interessant. Ondanks, of dankzij, haar fysieke beperkingen is zij vrijwel volledig verbonden met haar missie en haar ziel.

Wouter.JPG

 16.30 - 17.30 uur
Anders denken is dé weg naar een nieuwe manier van leven?

Wouter Murrath

Coach en Therapeut

Zou het echt kunnen dat we alleen door andere gedachten een nieuwe wereld kunnen creëren? Wouter van Mepilan gaat hierover in gesprek met Niraï. Hij geeft praktische voorbeelden hoe iemand zelf de wereld kan veranderen.

Marjolein den Adel.jpeg


15.30 - 16.00 uur
De kracht van 't hart.

Marjolein den Adel

Songwriter, kinderbegeleider

- You're so beautiful - en - Mag ik zijn dan wie ik ben?- 

De titels van de nummers zeggen eigenlijk al genoeg. Mensen zijn mooi als ze zichzelf kunnen zijn. Als ze in hun kracht staan. 

Marjolein werkt ook met kinderen. Ze vertelt meer over in je kracht staan. 

Abstracte lineaire achtergrond

 
16.00 - 16.30 uur
De invloed gedachten op het bewustzijn

Rob van der Sloot

Transcendente Meditatie

Rob van der Sloot neemt je mee in het verhaal van de kracht van gedachten. Hij zal aan de hand van onderzoeken meer vertellen over de invloed van gedachten op het bewustzijn en het maatschappelijke bewustzijn.

Bintou.jpeg


Dagvoorzitter

Bintou Keita

Nirai Melis.png


Dagvoorzitter

Niraï Melis