Techniek, ICT, AI, Robotisering

Transparantie, ethiek en ondersteuning staan centraal

Onze Kernwaarden:

* Veilig

* Respect voor mensen

* Transparant

* Verantwoordelijkheid

* Ondersteunend aan

Tabletgebruiker

Onze visie

Data is de nieuwe macht. Alleen als data transparant is en zichtbaar voor iedereen, dan is data een betrouwbare bron. Het is dan ook belangrijk dat iedereen data kan lezen, begrijpen, maken en kan controleren. Jouw data is eigendom van jou, je kunt er zelf mee doen wat je wilt. Derden mogen met jouw toestemming toegang tot jouw data, maar deze nooit bezitten. 

Om dat macht van de data te verdelen, willen we wisselend eigenaarschap van data van de maatschappij (nieuwsbronnen, geschiedenis, onderwijs, onderzoeken, etc.). Door het eigenaarschap te wisselen, is de kans groter dat de data betrouwbaar is. Ook komt er een controlerende instantie en een ministerie van data en technologie. Ook besluitvormingsprocessen die gebaseerd zijn op data, dienen regelmatig te worden gecontroleerd of zij nog juist zijn of dat de data of het beslissingsproces op onjuiste data is gebaseerd.

Technologie is ten alle tijden ondersteunend aan de mens en aarde. In alles dienen mensen een keuze te houden of zij de techniek willen gebruiken, of de handelingen zonder techniek willen uitvoeren. Een auto die zelf rijdt, dient bijvoorbeeld ook nog gewoon manueel te besturen zijn. 

Technologie en het bewaren van data dient altijd 'groen' te zijn. Ze ondersteunt de gezondheid van mens en aarde. Het opslaan van data zal minder worden en het opslaan gaat minder energie kosten. Door integratie van systemen kan het opslaan van data wellicht energie besparen. 

Onze standpunten:

 

- Green ICT & Data beheer

-

-Er komt een Ministerie van Techniek en ICT​
 

- Transparante data (inzichtelijk voor iedereen)
 

- Techniek is ondersteunend aan mens en aarde

 

- Controlerende autoriteit op het gebied van Data
 

- Primaire functies dienen ook zonder technische toevoegingen te werken. Extra's moeten uitgezet kunnen worden
 

- Data is persoonlijk eigendom, bedrijven mogen deze niet opslaan. De app dient ook te werken zonder het opslaan van gegevens bij derden.
 

- Datagegevens dienen ten alle tijden op Nederlands grondgebied, bij liefst Nederlandse bedrijven te worden opgeslagen. 
 

- Kinderen leren al vanaf groep 3 programmeren, websites lezen en processen doorgronden.
 

- Behouden kennis

Heb je zelf een idee? Laat het dan op ons forum www.politiekvanuithethart.nl weten.