Programma

Op 22 november 2023 vinden de nieuwe verkiezingen plaats voor De Tweede Kamer.

Hieronder staan de vertrekpunten van De Nieuwe Mens.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze beweging? Mail ons dan hier.

Verbinden

De debatten in de tweede kamer zijn vechtlustig. Daar willen we een verbindende en respectvolle dialoog tegenover zetten. Samen op zoek naar de  overwegende bezwaren en onderliggende verbindende kernwaarden. Om van daaruit een maatschappelijk gedragen besluit te nemen.

VERBINDEN

WAT: De debatten in de tweede kamer zijn polariserend en vechtlustig. Daar willen we een verbindende en respectvolle dialoog tegenover zetten. Óók als we van mening verschillen. Juist dan is het waardevol en verbindend om op zoek te gaan naar de onderliggende verbindende kernwaarden en de overwegende bezwaren van de ander. Om van daaruit een maatschappelijk gedragen besluit te nemen.

HOE: De Nieuwe Mens heeft het initiatief genomen om alle nieuwe partijen en partijen die niet eerder in de tweede kamer zijn verkozen te benaderen. Ons voorstel is om te verkennen of we kunnen samenwerken in de aanloop naar de 2de kamerverkiezingen. Hoe precies? Dat laten we aan de inbreng van ons allen over. Het eerste overleg vindt op 6 augustus plaats. We zullen dan voorstellen om het gesprek te voeren op basis van Deep Democracy: Iedere inbreng heeft wat te brengen, luisteren naar het collectief/collectieve veld en serieus ingaan op overwegende bezwaren. Daar zullen we laten zien, hoe besluitvorming óók kan! Niet polariserend, maar verbindend. En we zijn allen mensen.. Die leren, ontwikkelen.. en soms fouten maken. Dat mag. Juist dáár leren we van.