Hemera politiek

Hemera is in de Griekse mythologie de godin van het Licht. De naam komt van het Griekse woord “Kalimera”, dat goedemorgen of goedenavond betekent.

Hemera politiek, oftewel de politiek van het licht. Politiek met als doel zorg te dragen voor de planeet, al haar inwoners en haar omgeving. Hemera is een luisterende, verbindende, dienende en vooral (ver)zorgende politiek.

Lichtkabinet

De donkere kant van de huidige politiek: De tweede kamer laat zien hoe het niet moet.
Polarisatie, op de man spelen, de dictatuur van de “meerderheid”.

Met de politiek van het licht, de Hemera politiek, zetten wij daar een ander perspectief tegenover: verbindend, collectief zoeken naar oplossingen voor overwegende bezwaren en ruimte bieden voor andersdenkenden. Daarmee geven we een voorbeeld hoe politiek bedrijven óók kan! Het belang van de samenleving voorop stellen, in plaats van het partijbelang (of nog andere deelbelangen………)

Dat laten we zien in de lichtkabinet bijeenkomsten, zoals we die in 2022 hebben georganiseerd en die we in 2023 gaat voortzetten.

Kinderkabinet

Kinderen spelen een belangrijke rol in onze samenleving. De nieuwe generatie heeft een visie voor een gezonde planeet en kennis hoe dit te doen. Voor de politiek zijn kinderen nummer 1 adviseurs.

Jouw goede idee kun je met ons delen tijdens de (online) bijeenkomsten. Kijk in de agenda wanneer jouw thema besproken wordt.