Workshops Lichtkabinet

Wil je meer lezen over het Lichtkabinet? Klik dan hier.

Aanbod
De Nieuwe Mens organiseert komend najaar 2 workshops Lichtkabinet. Wil je ervaren hoe effectief dit is en uitdragen voor jouw partij? Wil je kandidaten trainen om juist door een verbindende manier van communiceren op te vallen in jouw campagne, raadszaal of Tweede Kamer? Of ben je die eindeloze debatten zat en wil je handvatten krijgen om over te gaan tot effectieve besluitvorming, waarbij ieder raads- of kamerlid gehoord wordt?

Dan is deelname aan de workshops Lichtkabinet dé uitgelezen kans om je partij en je kandidaat/kandidaten te trainen en voor het voetlicht te brengen.

Voor wie zijn deze Workshops Lichtkabinet bedoeld?

Voor deelnemers:
Deze workshops Lichtkabinet zijn interessant voor iedereen die praktijkervaring willen opdoen met een meer verbindende vorm van politiek bedrijven, zoals:

 • Kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen;
 • Kandidaten of zittende leden van een gemeenteraad;
 • Geëngageerde inwoners/mensen.

Als deelnemer stellen we het op prijs dat je:
1. Je visie helder en beknopt kunt formuleren;
2. beseft dat jouw visie en jouw “waarheid” waardevol zijn, net zoals de visie en “waarheden” van de andere deelnemers;
3. bereid bent om samen ook de onderliggende waarden en overtuigingen te verkennen. Bij jezelf en bij de ander.
En lukt dat niet direct? Dan is er geen mens overboord. Samen met de groep en de facilitators dragen we en begeleiden we je daarin.

Voor publiek/toehoorders:

 • Geïnteresseerden die zelf willen meemaken hoe verbindende politiek werkt, en te ervaren welke energie en resultaten daarmee bereikt kunnen worden;
 • Mogelijke deelnemers aan toekomstige workshops Lichtkabinet;
 • Journalisten (opnames en individuele interviews voor en na de bijeenkomst zijn toegestaan. Tijdens de workshops Lichtkabinet willen we dat de deelnemers zich op het proces en de inhoud kunnen focussen, en worden er geen opnames gemaakt).

Meld je nu aan voor een van de twee geplande workshops Lichtkabinet:

Data:

 • Dinsdag 24 oktober 19.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
 • Zaterdag 4 november, 13.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 12:30 uur)

Iedere workshop heeft een eigen thema dat besproken wordt. De definitieve thema’s zullen aan de deelnemers toe worden gestuurd en te zijner tijd hier ook op de website worden gepubliceerd.

De context waarin de thema’s zullen worden gedefinieerd, zijn de volgende:
24 oktober: Draagt een onvoorwaardelijke persoonlijke toelage op een positieve manier bij aan de (financiële) bestaanszekerheid van alle inwoners, en zo ja op welke (betaalbare) wijze?
4 november: Voorziet het onderwijssysteem nog in de behoefte van de kinderen en zo nee, hoe kunnen we het onderwijssysteem wel laten aansluiten op de behoefte van de kinderen?

De trainingen wordt gegeven door twee ervaren begeleiders die beiden hun sporen in het begeleiden van teams hebben verdiend.

Tjwan Oei: Als teambegeleider en community builder weet ik dat wat niet gezegd wordt, soms veel belangrijker is dan wat wél gezegd wordt. Vanuit mijn ervaring als fractievoorzitter ken ik de klassieke debattechnieken en framing trucjes. Met dat referentiekader heb ik daarna in de praktijk ervaren hoe veel verrijkender het is om samen de diepgang in het gesprek op te zoeken om vandaaruit een collectieve wijsheid aan te boren die vooraf niemand had kunnen zien aankomen. Zéér effectief en energievoedend!

Michel van Reisen: Met 10 jaar ervaring in een coaching- en werkomgeving ben ik bedreven in het signaleren en naar boven halen van wat onbewust is en al dan niet wordt gezegd. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Het proces om mensen te mogen begeleiden en kennis en ervaring te delen en op te doen is iedere keer weer inspirerend. 

Als begeleiders zullen ze zowel de verbinding als de polen opzoeken. Om van daaruit de onderstroom zichtbaar te maken die anders onder de oppervlakte blijft.

Deelname is mogelijk vanaf € 55,00 (incl. BTW). Toeschouwers zijn welkom. Toegang voor deelnemers is vanaf € 6,00.

We hanteren drie tarieven:

 • een maatschappelijk tarief voor deelnemers en toeschouwers met beperkte draagkracht,
 • een regulier tarief
 • en een tarief met een maatschappelijke bijdrage voor deelnemers en toeschouwers met een ruimere draagkracht.
Met jullie bijdragen bekostigen we de huur van de accommodatie, de hapjes en drankjes, koffie/thee, de begeleiders en zijn we in staat om de workshops Lichtkabinet in de toekomst verder door te ontwikkelen.

Voor deelnemers

Maatschappelijk tarief

79Verlaagd tarief voor de launch op 24 oktober: € 55
 • Voor deelnemers met beperkte draagkracht

Regulier tarief

139Verlaagd tarief voor de launch op 24 oktober: € 110
 • Regulier tarief

Met maatschappelijke bijdrage

199Verlaagd tarief voor de launch op 24 oktober: € 175
 • Voor deelnemers met ruimere draagkracht

Voor toeschouwers

Maatschappelijk tarief

9,00Verlaagd tarief voor de launch op 24 oktober: € 6,00
 • Voor deelnemers met beperkte draagkracht

Regulier tarief

15,00Verlaagd tarief voor de launch op 24 oktober: € 9,00
 • Regulier tarief

Met maatschappelijke bijdrage

21Verlaagd tarief voor de launch op 24 oktober: € 12,00
 • Voor deelnemers met ruimere draagkracht
 • Met het tarief voor voor deelnemers en toeschouwers met een ruimere draagkracht maak je het  mogelijk dat anderen tegen een maatschappelijk tarief kunnen deelnemen.
 • Het tarief is qua hoogte ingericht om de kosten te dekken. Eventuele extra opbrengsten zullen worden gebruikt om het concept van Lichtkabinetten verder door te ontwikkelen.
 • Tarieven zijn incl. 21% BTW.
 • Wil je vóórdat je je aanmeld meer informatie inwinnen?  Dat kan bij Tjwan Oei via tjwan.oei@denieuwemens.org of Whatsapp/telefoon: 06-40121410
 • Opnames?: Onder voorwaarden kunnen er opnames gemaakt worden, die gebruikt mogen worden voor de eigen campagne. Zo zijn opnames en individuele interviews voor en na de bijeenkomst toegestaan. Tijdens de Lichtkabinet bijeenkomst willen we dat de deelnemers zich op het proces en de inhoud kunnen focussen, en worden er geen opnames gemaakt.

Locatie: Centrale plek in Nederland (nabij Utrecht, vlak bij station en met voldoende parkeergelegenheid.
(Na aanmelding ontvang je van ons de exacte locatiegegevens)